Založ si blog

Búrka v divadle, vy v búrke

Pozrite sa práve v tejto chvíli na oblohu. Naozaj, no len sa pozrite.

Pozreli ste sa?

Hej! Vravím, že sa fakt pozrite!

Konečne. 🙂

 

Áno, vyzerá to ako pred búrkou, no pred nejakou zvláštnou búrkou. Modrá obloha je biela, presvietená slnkom, kde tu sa vyskytuje sivý mráčik. Nevládne ticho – ticho je prerušované štebotajúcimi vtákmi a šumom lístia na stromoch. Na baráku oproti na balkóne niekto zabudol zhasnúť svetlo. Svietilo tam ráno, keď som išiel na filozofiu, svieti teraz, keď som z filozofie prišiel. 

Sedem hodín.

Sedem hodín svetla.

A hodina a dvadsať minút do búrky.

Áno, vyzerá to ako pred búrkou, no pred nejakou zvláštnou búrkou. Ako keď vidíte Vlka v lese a nevrčí. Necerí na vás zuby. Len sa prizerá. Prizerá a prizerá… Pomaly až začnete túžiť vedieť o čom premýšľa. Až túžite poznať aká hudba zneje v jeho ušiach, v jeho srdci a jeho tele.

Sedem hodín.

Sedem hodín svetla.

A hodina a desať minút do búrky.

Áno, vyzerá to ako pred búrkou, no pred nejakou zvláštnou búrkou. Je tichá. Vnútri. Vnútri skrytá a nenesie verš, ale pohyb lístia v stromoch, Shakespearom premenená na tanec. Shakespearom, ktorý nepíše. Shakespearom, ktorý pije Víňo.

Sedem hodín.

Sedem hodín svetla.

A hodina do búrky.

Áno, vyzerá to ako pred búrkou, no pred nejakou zvláštnou búrkou. Búrkou v kruhu, búrkou vnútri. Ostrov vnútri a milenci von, spoločne krotiac Vĺčka. S cieľom premeny Petra.

Tempest_WEB_01

Obloha je stále biela, vietor stále fúka, nevieme čo prinesie budúcnosť, no vieme o nasledujúcej hodine – v Historickej budove SND sa rozpúta Búrka, TEMPEST. Nové baletné predstavenie.

 

Vstúpte do búrky a zhasnite.

Ja vstupujem.

MAROSBARAN

 

Posledný deň Japonska

29.06.2016

Ak vás zaujíma japonská kultúra, odevný design a ste v Prahe, galéria Kvalitář na Senovážnom námestí je miesto, kde by ste mali určite zavítať. Sme traja. Diplomanti Ateliéru designu odevu a obuvi UMPRUM a ako môžete vidieť na našej výstave diplomových projektov, každý z nás pretransformoval Japonsko inak. DANIELA PEŠKOVÁ vám predstaví japonské myslenie [...]

Evolúcia génia Muchy

25.05.2016

Mal som to vo svojom „to-do-liste“ už veľmi dlho, no až teraz nato prišiel čas – kanadský filmový génius David Cronenberg je v Prahe už od februára, takže je dosť veľká šanca, že o výstave už viete. Tí, ktorí však o nej ešte neviete – mám pre vás dobrú správu – 100% zaručený intenzívny zážitok plný telesnosti, modifikácii, mutácii a [...]

XIII CARD – 8 odpovedí

15.02.2016

Pri príležitosti dnešnej premiéry filmu mojej tretej fashion performance XIII CARD som oslovil fotografov a priateľov, ktorí odfotili čokoľvek zo show, aby vybrali jednu fotku, ktorá pre nich reprezentuje to, čo 25.5.2015 na performance videli. Dostal som 8 odpovedí: Anežka Horová (fotografka, kamera XIII CARD, lookbook XIII CARD + K.,K. – P1+P5, K.- Master Cut, Clash [...]

pellegrini korčok, tv markíza, debata

Posledný prieskum SANEP pred prezidentskými voľbami: Najskôr tesné, potom jasné

19.03.2024 12:30

Hlavnými favoritmi slovenských prezidentských volieb zostávajú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Ako ďaleko je od nich Štefan Harabin?

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

MAROSBARAN

Píšem lebo chcem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 84
Celková čítanosť: 216420x
Priemerná čítanosť článkov: 2576x

Autor blogu

Kategórie