Založ si blog

Víkend, v ktorý máme šancu + zverejnený koncept Draka

Keď sme v roku 2011 otvárali prvý ročník TOBY-ho, bol to pokus – pokus priblížiť sa publiku ukázať našu tvorbu. Išlo o vytvorenie platformy pre nás – mladých umelcov – študentov VŠVU – aby sme podali ruku vám – publiku. Chceli sme jednoducho vytvoriť dobrý projekt. Večer, kde sa stretne veľa kreatívnej energie rôzneho druhu a aby si každý z návštevníkov mohol vybrať podľa svojej chute. Dať šancu vám – pochopiť, načrieť do našich myšlienok a zoznámiť sa s neznámymi svetmi – otvoriť vám naše mysle a srdcia a šancu nám, získať hlas a môcť rozprávať obrazmi – maľbami, grafikami, kresbou či inštaláciou. Šanca a priestor pre komunikáciu a výmenu energií, myšlienok, názorov a pohľadov na svet. My pre vás, vy pre nás.

 

Sme veľmi hrdí, že vám v sobotu (14.6.2014) budeme môcť ukázať už štvrtý ročník projektu TO BY SOM AJ JA SPRAVIL… A LEPŠIE. Ukážeme vám, že každý z nás vidí inak, no aj tak máme niečo spoločné. Chceme.

TOBY4 plagat 2x

TRAILER

 

Projekt sa otvorí divadelno-tanečným predstavením produkcie divadla elledanse – YouMake ReMake

Multižánrového performance vo forme dialógu živej javiskovej akcie a videí z kanálu Youtube malo premiéru počas festivalu FOCUS SLOVENSKO IZRAEL Jedná sa o zábavný a provokatívny formát. Počas show má publikum možnosť prežiť obe reakcie – na „remake“ i na originálne YouTube video.

Čo je teda YouMake ReMake? V zásade ide o formu dialógu, kde sa javisko a web spájajú a pokračujú už spoločne.

 

Po ňom bude nasledovať vernisáž študentov VŠVU, ktorí predstavia kresby, maľby, grafiky a sochy. Stretnú sa rôznorodé rukopisy, názory a výpovede. A nakoniec sa večer zakončia setom RNGO a WALTER.

 

 V nedeľu (15.6.2014) sa znovu vypustí Drak. Po druhýkrát vám predstavím hybridný projekt THE GREAT RED DRAGON, ktorý ste mohli po prvýkrát vidieť už v apríli tohto roku. Vďaka diváckemu ohlasu dostal sa Drakovi dostalo druhého uvedenia. Pre tých, ktorí nevedia o čo ide – je to fashion performance – hybridné dielo, ktoré sa pohybuje medzi módnou prehliadkou a divdlným predstavením – spája odevný design, performance, sound design a videoart. Nesie tému odpustenia

DRAGON Crucifixion Repr RGB_1061x1500

Veľa ľudí ma žiadalo, aby som projekt trochu poodhalil – celý sa nesie v symboloch a v dvojitých významoch, na prvý pohľad ide o temný projekt, no Drak je práveže o nádeji a o dobre, ktoré na svete je.

Treba sa ním však prehrýzť – ľudia, ktorí si dajú námahu, pochopia emocionálnu rovinu a posolstvo projektu.

Nie je mi jedno, či sa do projektu budete vedeiť vcítiť alebo nie… bol by som rád, ak by sa vám to podarilo. Verím, že má čo povedať každému človeku – preto som sa rozhodol zverejniť fragmentálný koncept performance – akýsi pracovný scenár v ktorom si môžte prečítať útržkovitú pravdu a vysvetlenia. Napovie vám to, čo sa v nedelľu o 20:00 v divadle stane a verím, že vám Drak bude bližšie k srdcu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Celý koncept si môžete prečítať TU

Performance sa ukončí krstom knihy The Incomplete Poems. Gestom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verím, že sa v sobotu a nedeľu vidíme v divadle elledanse. Budeme rádi, ak nás svojou prítomnosťou podporíte :).

MAROSBARAN v mene študentov VŠVU

Posledný deň Japonska

29.06.2016

Ak vás zaujíma japonská kultúra, odevný design a ste v Prahe, galéria Kvalitář na Senovážnom námestí je miesto, kde by ste mali určite zavítať. Sme traja. Diplomanti Ateliéru designu odevu a obuvi UMPRUM a ako môžete vidieť na našej výstave diplomových projektov, každý z nás pretransformoval Japonsko inak. DANIELA PEŠKOVÁ vám predstaví japonské myslenie [...]

Evolúcia génia Muchy

25.05.2016

Mal som to vo svojom „to-do-liste“ už veľmi dlho, no až teraz nato prišiel čas – kanadský filmový génius David Cronenberg je v Prahe už od februára, takže je dosť veľká šanca, že o výstave už viete. Tí, ktorí však o nej ešte neviete – mám pre vás dobrú správu – 100% zaručený intenzívny zážitok plný telesnosti, modifikácii, mutácii a [...]

XIII CARD – 8 odpovedí

15.02.2016

Pri príležitosti dnešnej premiéry filmu mojej tretej fashion performance XIII CARD som oslovil fotografov a priateľov, ktorí odfotili čokoľvek zo show, aby vybrali jednu fotku, ktorá pre nich reprezentuje to, čo 25.5.2015 na performance videli. Dostal som 8 odpovedí: Anežka Horová (fotografka, kamera XIII CARD, lookbook XIII CARD + K.,K. – P1+P5, K.- Master Cut, Clash [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

MAROSBARAN

Píšem lebo chcem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 84
Celková čítanosť: 216416x
Priemerná čítanosť článkov: 2576x

Autor blogu

Kategórie